Cattier Paris maska za lice s ružičastom glinom

08:54:00



U potrazi za idealnom skincare rutinom, osim hrpe umivalica, tonika, kremica i seruma isprobala sam i mnoge maske za lice. Iako ne spadaju u svakodnevne skincare rituale, smatram da se radi o zgodnom dodatku i da mogu dobro nadopuniti postojeću rutinu. Cattier maska za lice je moja HG maska za lice, a zašto je zaslužila tu zavidnu titulu, saznajte u nastavku…

Moja koža je mješovita s izraženim nepravilnostima u vidu prištića i začepljenih pora, u isto vrijeme prilično osjetljiva i reaktivna, znači doslovno mi umivanje čistom vodom zna iritirati kožu. Doduše, situacija se značajno popravila u posljednjih godinu dana, otkako koristim Skintegrine proizvode (ako vas zanima moje iskustvo, pišite u komentare), ali još uvijek imam flekice od prištića na obrazima i povremeno izbijanje prištića. Oni se kod mene najčešće pojavljuju onih dana u mjesecu ili ako koristim pogrešne proizvode u smislu pudera koji čepi pore ili premasne kreme za lice.


Ova maska namijenjena je dubinskom čišćenju osjetljive (chek!) kože (kao i većina maski od gline). Dolazi u plastičnoj tubici od 100 ml i trebala bi umiriti kozu i dati joj zdravi sjaj. Maska je, iako se prema nazivu radi o ružičastoj glini, više neke narančasto-crvenkaso-roze boje. Relativno je gusta, ali u isto vrijeme i kremasta pa se usprkos gustoći lako razmazuje. Ja ju nanosimi ili plosnatim kistom ili prstima, kako sam već u tom trenutku raspoložena. Miris je relativno ugodan – očekivano, mirisi po glini.


Iako je na pakiranju navedeno da bi ju trebalo koristiti 2-3 puta tjedno I ja bi ju najradije I koristila toliko puta, na kraju se to svede na nekih jedan puta tjedno. Masku na licu držim nekih 10-15 minuta, dok se ne osuši. Nakon što se osuši, maska posvijetli u neku pastelnu verziju prethodno navedene boje, a na površini se pojave točkice na mjestima gdje su pore veće i izlučuju vise sebuma, kod mene je to najvidljivije na nosu.

Maska se skida umivanjem toplom vodom, a kako bi lakše skinula moguće ostatke, ja nakon umivanja još jednom vlažnom blazinicom prodam po licu. Rezultati nakon korištenja su fantastični – meni je lice instant smireno, manje se crveni, a u isto vrijeme je smanjena količina sebuma smanjena i pore su sužene. Iako maska kožu ne isušuje, ja odmah nastavljam sa svojom uobičajenom večernjom skincare rutinom.

Ja sam svoju masku kupila u Mülleru u Austriji, iako nisam sigurna da je dostupna kod nas u istom. Istraživanjem po netu sam nasla da se kod nas može nabaviti u Ecco Verde Web-shopu po cijeni od 59,58 kn link . Ako nešto drugo naručujete kod njih, a htjeli bi isprobati ovu masku, imaju i manje pakiranje od 12,5 ml za isprobavanje po cijeni od 15,82 kn link. Ako znate još koja prodajna mjesta, molim vas napišite mi u komentarima.

Kao sto sam već rekla, ovdje se radi o mojoj HG maski za lice i definitivno vam je od srca preporučam!


Jeste li vi možda isprobale ovu masku ili nešto drugo od Cattier kozmetike?


Koja  je vaša omiljena maska za lice

Čitamo se, Nikol

You Might Also Like

2 komentari

  1. Anonimno8/23/2018

    pozz, mislim da njihov brend ima za kupit u Kemig ducanu ;)

    OdgovoriIzbriši

Subscribe