Recenzija: Nacomi green clay mask – maska za lice i tijelo od zelene gline

08:48:00

Mali rituali važni su za ljepotu iznutra i izvana. Jedan od njih svakako je korištenje maski za lice. Kako sam u jednom vremenskom periodu imala velikih problema s aknama na licu, posvetila sam se potrazi savršene maske za lice za čišću kožu! Otkako sam ovu otkrila, imam barem jednu u uporabi i jednu u rezervi. Radi se o Nacomi prirodnoj maski za lice od zelene gline, a detalje saznajte u nastavku posta.



Općenito o proizvodu

Nacomi je poljska marka prirodne kozmetike, pa je tako i ova maskica 100% prirodna, veganska a i ekološki prihvatljivija, pošto kupnjom većeg pakiranja dobivate velik broj primjena i time stvarate manje otpada. Iako dobivate „samo“ 65 g proizvoda (kojeg miješate s vodom u omjeru 1:1), ono će vam biti dovoljno za mnoga korištenja.



Pakiranje

Samo pakiranje je jednom riječju slatko. Kutijica je napravljena od čvrste plastike i ima poklopac na odvrtanje, koji možete koristiti kao tanjurić za miješanje maske. Naljepnice imaju neku girly estetiku koja je skroz simpa. Prijevod na hrvatski nije najbolji, bar po mom mišljenju, a dobro bi došle i neke konkretnije smjernice oko samih omjera kod miješanja maske ili naznake koliko je dugo ostaviti da djeluje na licu. Pohvalno je što osim plastičnog postoji i aluminijski poklopac koji vam osigurava da nitko prije vas nije dirao prah u pakiranju.



Korištenje

Miješam masku s vodom u omjeru 1:1 i pazim da bude kremasta, ali ne previše gusta. Prerijetka maska brzo će se posušiti i možda neće najbolje djelovati, a previše gusta biti će teška za nanošenje. Nakon što postignem željenu gustoću, masku nanesem na prethodno očišćeno lice i ostavim da djeluje dok se ne posuši do pola i počnem osjećati lagano zatezanje.




Rezultati

Prvi rezultati su vidljivi odmah nakon skidanja maske. Lice djeluje osvježeno i matirano, a pore smanjeno. Kod prištića u nastajanju, smanjeno je crvenilo i otečenost. Moguć je djelomičan osjećaj isušenosti, pa nakon maske preporučujem korištenje hidratantnog seruma i kreme za lice. Također, zbog tih isušujućih svojstava, ne bi se trebalo pretjerivati u korištenju ovakvih maski, već ih treba koristiti po potrebi ili u većim razmacima.



Zaključak

Nacomi green clay prirodna maska od zelene gline za mene je u vrlo kratkom roku postala staple u mojoj beauty postavi. Prirodna, jeftina i efikasna. Daje odličan osjećaj koži i prvu pomoć kad lice poludi. Preporuka za sve koji se (bar povremeno) bore sa aknama i drugim nečistoćama na koži.


Gdje kupiti

Nacomi proizvode, pa tako i ovu masku možete kupiti u dm-u po cijeni od 31,90 kn


Sviđa ti se nas sadržaj?  Zaprati nas na Facebooku i Instagramu!


Do čitanja, Melani


You Might Also Like

0 komentari

Subscribe