Lijepa i njegovana stopala u 5 koraka - jednostavna pedikura kod kuće

09:07:00

Dobra je pedikura beauty tretman koji bi svatko od nas trebao uvesti u svoju rutinu. Nema ljepšeg od uređenih i njegovanih stopala! Ako nemate zdravstvenih problema sa stopalima svakako ju možete obavljati sami kod kuće. Nakon što sam dugo usavršavala umjetnost jednostavne, brze i efikasne pedikure kod kuće, odlučila sam s vama podjeliti svoje najdraže proizvode i opisati cijeli proces u par  koraka. Nadam se da će vam biti od koristi!


Prvi korak: Čišćenje i omekšavanje kože

U prvom koraku najvažnije je dobro očistiti kožu i nokte koje ćete tretirati; skinite lak sa noktiju, i dobro operite stopala. Kako bi koža postala mekanija, poželjno je držati stopala u toploj vodi 30 - 40 minuta (naravno, može i duže). Po želji dodajte sol za kupanje ili eterična ulja, opustite se i uživajte! Omekšana koža biti će puno jednostavnija za odstranjivanje, tako da si s ovom fazom možete dati vremena kako bi daljnji proces bio jednostavniji.




Drugi korak: peeling

Na kraju prethodne faze možete napraviti piling stopala, ja trenutno koristim H&M Concious vitalizing body scrub koji mi je super. Još jedan favorit je Balea Totes Meer slani piling. Ovo će skinuti prvi sloj mrtvih stanica, ali i potaknuti cirkulaciju u stopalima.

Nakon što isperete i osušite stopala ručnikom, možete skratiti i oblikovati nokte te potisnuti kožicu na noktima. Najbolje je da za to iskoristite trenutak kad su nokti i koža još omekšani od tople vode.



Treći Korak: Odstranjivanje mrtve kože 

Scholl odstranjivač zadebljane kože odličan je za zahtjevnije dijelove stopala.  Jednostavno vucite po zadebljanim dijelovima u kratkim potezima od gore prema dolje. Djelovanje je jako brzo i efektivno, pa je važno paziti da ne pretjerate jer bi to moglo rezultirati bolnim stopalima. Ovo je definitivno jedan od najefikasnijih alata za uređivanje stopala, tako da ga stvarno rado preporučujem!

Kako bi uredili i dijelove na kojima nema toliko mrtve kože i ujednačili stopala, koristite kamen za stopala, koji je ipak nježniji. Izbrusite stopala kružnim pokretima. 



Četvrti korak: Njega

Kako bi nahranili stopala, koristite maslac ili kremu, najbolje svakodnevno (realistično kad se sjetite ;)). Ja trenutno koristim Balea Feel Well Fussbutter maslac za stopala, koji je stvarno odličan. Hidratizirana stopala odmah će izgledati ljepše, a i osjećat će se lagano i nahranjeno.



Peti korak: Lakiranje noktiju

Ovaj je korak, naravno, opcionalan, no sva stopala izgledaju ljepše s malo boje na noktima. Birajte jarke boje poput crvene kako bi vizualno odvukle pažnju sa sitnih nedostataka na stopalima. S druge strane, bijela i pastelne nijanse učiniti će da izgledate preplanulo. Kako bi lak duže trajao i dobio sjajni finish, koristite bazni i završni lak. 



Zaključak

Ova brza i jednostavna pedikura u pet koraka, nešto je što se lako ubaci u rutinu cca svaka 2 tjedna kako bi stopala bila i ostala lijepa! 




Radite li pedikuru same ili to ipak prepuštate profesionalcima?
Jeste li isprobale neke od ovih proizvoda?


Sviđaju ti se naši postovi?
Zaprati nas na Facebooku i Instagramu!


Do čitanja,
Melani

You Might Also Like

2 komentari

  1. Iako dosta ljudi kaže kako nema pedikure do pedikure u salonu, mislim da se definitivno kvalitetna pedikura može odraditi i u udobnosti vlastitog doma :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Apsolutno se slazem! S malo vremena i truda se moze napraviti super pedikura kod kuce :D Iznimka su naravno medicinske pedikure, koje ipak treba prepustiti profesionalcima.

      Izbriši

Subscribe