Rizle kao blotting paper?!?!

12:30:00


Ljeto je idealno vrijeme za isprobavanje raznih verzija blotting papirića ilitiga papirića za matiranje, vruće je, svi se znojimo, make up se topi... Užasno! Većina tih papirića je relativno skupo (10-15 kuna) s obzirom da ih jednom iskoristite i onda bacite. Još sam prošle godine naletjela na ovaj trik, ali ga nisam stigla isprobati, no ove godine jesam i ostala sam oduševljena rezultatima!


Rizle možete kupiti u gotovo svakom supermarketu, na kiosku... A i cijena im ide u prilog, najjeftinije koštaju oko 2 kune za 60 papirića! Pakiranje je izuzetno praktično, nešto na foru vlažnih maramica (izvučeš jednu, sljedeća odmah izađe). Ipak, veličinom su manje od klasičnih blotting papirića, ali to može djelomično biti i prednost (lakše ciljano uklanjanje masnoće).


Prijeđimo na rezultate!

Molim vas da zanemarite činjenicu da mi kosa skroz blesavo izgleda, koncentrirajmo se moć upijanja ovih papirića. Kao što vidite, koža mi se puno više sjaji prije blotanja rizlama. Odlično skidaju masnoću, no moram priznati da skidaju i gornji sloj make upa. Ne skroz, ali se na papirićima vide ostatci make upa. Ja na slikama, kao što vidite, nisam nešto našminkana, zapravo nosim samo toniranu kremu i puder u kamenu preko.




Korištene rizle

Zaključak?
Meni je ovo otkriće godine i definitivno ću nastaviti koristiti rizle kao blotting paper. Mislim da su usporedbi s klasičnim blotting papirićima puno isplativije, a posao obavljaju jednako dobro, ili eventualno mrvicu lošije. Jedina im je mana što nemaju onaj puderasti sloj koji možete naći na nekim klasičnim blotting papirićima, no taj se problem jednostavno rješava jednim slojem pudera u kamenu.

Imate li vi neki beauty trik koji vas je skroz oborio s nogu?
Podijelite ga sa mnom. :)

Do čitanja, Nikol :*

You Might Also Like

12 komentari

  1. Baš zanimljivo. Ja inače imam suhu kožu, a sjaj koji ljeti dobijem ili uglavnom ne dobijem je više kao neki dewy finish pa nemam potrebe za tim, ali ovo je stvarno zanimljiv trikić :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro je dok je tako, bar se ne moraš brinuti oko toga. :)

      Izbriši
  2. Dobra fora, nema sta. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Skroz, ja sam se jako iznenadila kad sam skužila da ustvari funkcionira. :D

      Izbriši
  3. Jako zanimljiva stvar, definitivno ću isprobati, jer sama imam masnu kožu i baš me zanimaju rezultati koje ću dobiti na mojoj koži. Super post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sretno u isprobavanju, nadam se da ćeš i ti imati dobre rezultate. ;)

      Izbriši
  4. Duper post!Veoma zanimljiv i koristan!Blog ti je divan,ako zelis zaprati ti moj blog pa se javi da ti uzvratim ��
    beautyqueen000.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlicno izgledaaa! Bas si me zainteresovala za ovaj proizvod <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, definitivno preporučam za isprobavanje. :D

      Izbriši

Subscribe