Bojanje kose kod kuće - Garnier Olia

10:53:00


Prije nekoliko mjeseci, nakon što sam godinu dvije redovito odlazila frizerki na pramenove, odlučila sam se sama okušati u bojanju kod kuće. Frizerka je na mojoj kosi uvijek koristila blajh i to je moju kosu jako oštetilo, što me nekako i motiviralo da sama pokušam obojati svoju kosu. Kako ja to radim i koje proizvode koristim, pročitajte u nastavku.


Boja koju sam odlučila koristiti bila je Garnier Olia, boja koja se reklamira kao nježnija od ostalih na tržištu, navodno sadrži 60% ulja i čak bi trebala njegovati kosu prilikom bojanja. Ne preporuča se korištenje ukoliko ste imali reakciju na henna tetovaže, ili ako ne podnoste hennu, koju boja sadrži. Za ovaj put sam se odlučila za nijansu 8.13 Sandy Blond, a prije toga sam ju već jednom obojala nijansom 7.0 Dark Blond, i ona je odlično ispala.



U kutijici dobijete: razvijač boje (velika tuba), kremu za bojanje (mala tuba), oooodličan regenerator - za višestruku upotrebu, rukavice te upute za upotrebu. Za bojanje će vam još trebati i plastična posudica za miješanje boje te kist za nanošenje, pa ako to nemate, svakako nabavite prije bojanja. U posudicu najprije istisnite razvijač boje, zatim kremu za bojanje i pomiješate. Iako krema za bojanje najprije izgleda zastrašujuće narančasto, ona se s vremenom mijenja u neku svijetlo smeđu, i što dulje stoji, to tamnija postaje.


Boju sam najprije nanijela na izrast i ostavila da djeluje 20 minuta, a zatim sam ju nanijela i na ostatak kose i ostavila da djeluje još 10 minuta (jednostavno sam se držala uputa). Moja kosa je duga, ali rijetka, seže do iznad grudiju. Meni je jedno pakiranje bilo dovoljno, ali mislim da to svatko za sebe mora znati procijeniti. Ono što me oduševilo je miris ove boje - nema ni traga amonijaku, boja miriši ugodno, cvjetno. I evo kako je ispalo - ja sam i više nego zadovoljna rezultatom.



Boja je odlično prekrila izrast i kosa mi je postala dosta hladnija, što mi se jako dopada. Jako sam zadovoljna rezultatom i svakako ću nastaviti koristiti ovu boju za kosu. Napominjem - ne garantiram da će na vašoj kosi rezultat biti identičan - moja kosa je već od prije kemijski tretirana i sve je to na njoj ostavilo traga. Isto tako, sviđa mi se što kosa nije vidno oštećena nakon bojanja, a i regenerator koji dobivate s bojom je odličan, i predivno miriši. Ova boja ima moju preporuku!

Bojite li svoju kosu kod kuće ili u salonu?
Koje boje koristite?

Do čitanja, Nikol

P.S. Ostanite u toku s novim postovima i zapratite nas na društvenim mrežama:

You Might Also Like

9 komentari

  1. Nazalost, za nijansu plave koju zelim, ove boje nisu dovoljno jake :( probala sam dva ili tri puta, odusevio me miris i tekstura i kosa nakon bojanja (minimalno ostecena) i sjaj kose...ali s njima jednostavno ne mogu dobiti nijansu. Znam ih ubaciti između 2 farbanja s normalnim bojama da bi se izrast barem malo pokrio, a kosa osvjezila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao... Ja imam sreće da mi se svaka boja dobro primi, a onda radije koristim ovu koja mi manje ošteti kosu nego druge boje... :)

      Izbriši
  2. I ja ovu koristim samo drugu nijansu (7). Meni su odlicne kosa mi bude mekana bas sam zadovoljna. Ja izrastak farbam kod kuce-iz crne u neku smedu, a onda pramenove radim u salonu. Bas mi se svidio post. Divna ti je boja kose :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno. :D Meni je ova boja također pravo otkriće, odlična je. :)

      Izbriši
  3. Nisam još probala ove boje. Nikako da se potrefi da su snižene kada mi treba farbanje :D
    Zanimljivo da im razvijač dolazi u tubi pa je potrebno nabaviti i kist i posudicu ukoliko se tko naviknuo na sipanje na glavu direktno iz bočica. Super info :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Inače su ti najjeftinije u dmu, koštaju svega 33 kune, barem je tako bilo dok sam ja ovu boju kupila, pa pogledaj tamo. ;) Da, zanimljivo je i da kad sam boju kupovala u Austriji, u pakiranju sam dobila i onu bočicu za doziranje, koja ima kao neki oblik kapljice i definitivno olakšava precizno nanošenje, kod nas to još očito nisu uveli... :/

      Izbriši
  4. Dobro je ispalo :) Isto se uvijek farbam doma, sama, a i kad sam bila skroz bijela isto sam se sama farbala :D Sve se može...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Slažem se, samo se treba odvažiti i probati. :D

      Izbriši
  5. Kako je vama ispala boja kose sa farbom 10.1 garnijer olija

    OdgovoriIzbriši

Subscribe